2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Kalėdos su Mažuoju princu

Žinai... kai tau labai liūdna,
gera žiūrėti į saulėlydžius...
Šias Kalėdas praleidau su Mažuoju princu. Per LRT kultūros kanalą rodė 1966-ųjų metų lietuvių sukurtą filmą pagal šį kūrinį. Pasirodo, tai pirmoji pasaulyje Mažojo princo ekranizacija! Nieko sau, ar ne? Buvo visai įdomu, ypač kai viskas žodis į žodį atitiko knygą. Be abejo, iš tokios knygos nieko ir neišmesi, nes kitaip viskas netektų prasmės..
Tad pažiūrėjusi filmą užsimaniau dar kartą perskaityti Mažąjį princą.
Iš pradžių tinginiavau, bet vakarop susiradau tą knygą ir perskaičiau :) Nėra tai mėgstamiausia mano knyga, tačiau mintys - auksinės. Kad ir iki skausmo pažįstamos :) Todėl bent taip praturtinau savo nieko vertą dieną ir pasidžiaugiau puikia knyga bei nuostabiomis iliustracijomis, jos man tikrai labai patinka :)

O jūs, mielieji, tikiuosi prasmingai praleidote savo šventes :) Ateinančiais metais linkiu jums sėkmės visame kame, kuo tik užsiimsite! Kad niekad nepritrūktų knygų, o ypač - laiko joms perskaityti! Apturėkite daugybę mažų gražių akimirkų :) Visiems dovanoju penkis šimtus milijonų besijuokiančių skambalėlių!.. 

2012 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Skleidžiu Knygų iššūkį

Nuotrauka kad ir nekokybiška, bet vis šioks toks įrodymas! O įrodau štai ką..

Kadangi jau galiu džiaugtis atostogom ir grįžau namo, tai nusprendžiau prikviesti daaar daugiau žmonių į Iššūkį! Į savo mokyklą man visada gera sugrįžti, o dar su tokia kilnia misija..!
Kretingoje, savo gimnazijoje, skaitykloje pakabinau Iššūkio minimalų aprašymą ir taisykles. Skaityklos vedėja pažadėjo nuskenuoti skelbimą ir išdalinti jį lietuvių kalbos mokytojoms (skenuos, kad viskas būtų spalvotai ir taip pritrauktų dėmesį :))

Tikiuosi, kad atsiras aktyvių mokinukų, kurie prisijungs prie Iššūkio :) O aš jaučiuosi padariusi dar vieną gerą darbą prie Kalėdas!

2012 m. gruodžio 9 d., sekmadienis

2013 m. Knygų iššūkis

Kur buvus, kur nebuvus išlenda ir Paulina su savo knygų sąrašu kitiems metams :) Šiemet iššūkis dar labiau vilioja. Džiaugiuosi, kad yra iniciatyvių žmonių, kurie užsiima skaitymo skatinimu! Ir dar man labai patinka naujasis iššūkio logo :)

O mano sąrašas yra toks:

1. Haruki Murakami "Negailestinga stebuklų šalis ir Pasaulio galas"
2. Algimantas Čekuolis "Šešios progos numirti"
3. Algimantas Čekuolis "Faktai ir šypsenos"
4. Jane Austen "Puikybė ir prietarai"
5. Ken Kesey "Skrydis virš gegutės lizdo"
6. Haruki Murakami "Į pietus nuo sienos, į vakarus nuo saulės"
7. Radek John "Memento"
8. Simon Beckett "Mirties chemija"
9. Chuck Palahniuk "Kovos klubas"
10. Khaled Hosseini "Bėgantis paskui aitvarą"
11. Sofi Oksanen "Stalino karvės"
12. Donna Woolfolk Cross "Popiežė Joana"

2 alternatyvios knygos:
1. George R.R. Martin "Ledo ir ugnies giesmė. Sostų žaidimas"
2. Gounelle Laurent "Dievas visada keliauja incognito"

Šiaip jau šiemet labai sunkiai dėliojau sąrašą. Vienas knygas įrašiau, kitas tryniau, po to vėl pakeičiau.. Žodžiu, tikiuosi, kad pasiekiau tobulumo viršūnę taip elgdamasi :D O kadangi pasaulio pabaigą planuoju išgyventi, tai ir knygas su malonumu perskaitysiu :) Jau žinau, nuo ko pradėsiu! Jei sekate mano blogą ne vienerius metus, manau, ir Jūs turėtumėte žinoti :)

2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Louisa May Alcott "Mažosios moterys"

Knygą perskaičiau jau tikrai daugiau nei prieš savaitę, tačiau taip nebuvo laiko ją aprašyti.. Taip iki iššūkio pabaigos liko tik mėnuo, tad reikėtų paskubėti!

"Mažąsias moteris" buvau skaičiusi kažkada labai labai seniai, ta knyga dar buvo iš Iliustruotosios klasikos. Ir visą gyvenimą buvo toks noras perskaityti visą, o ne sutrumpintą variantą :) Juokėsi iš manęs mokyklos bibliotekoje, kad skaitau tokias knygas, bet kad ji tokia miela.. :)

Knygoje pasakojama apie vienos šeimos gyvenimą: motinos ir keturių mergaičių, kurios liko namuose vienos po to, kai tėtis išvyko į karą. Be abejo, pasakojimo centre - keturios seserys, Eimi, Betė, Džo ir Megė. Visos jos skirtingos, viena nori būti dama, kita - berniuku, kita - ramuolė, atnešanti į namus šilumą.. Knygoje jų poelgiais ir pasakymais puikiai atskleisti skirtingi charakteriai :)

Skaitant knygą, be abejo, jautėsi, kad tai - vaikų literatūra. Tačiau dėl to buvo net mieliau ją skaityti, gal kokia tai nostalgija, ar kas.. :) Nors maždaug atsiminiau, kas ten vyks, bet vis tiek skaičiau taip, lyg skaityčiau pirmą kartą, ir išgyvenau kartu su veikėjais.
To amžiaus knygose man patinka visos aplinkos bei manierų aprašymai. Pati nenorėčiau gyventi tuometiniame pasaulyje, bet paskaityti apie tai visada žavu, nes dabar tokių dalykų toli gražu nerasi. Todėl bent knygos puslapiuose galima prisiliesti prie senovės. Ten merginos yra damos, gyvena dideliuose namuose, vaikinai - džentelmenai.. :)

Jei kada užsimanytumėt nuklysti į vaikystę, manau, su šia knyga puikiai galima tai įgyvendinti :) Skaitosi greitai, lengvai, o ir nuteikia maloniai :)