2018 m. sausio 1 d., pirmadienis

Apie 2017-uosius

Su naujaisiais metais!
Peržvelgiau ankstesnius savo įrašus ir pamačiau, kad apžvalgą dariau jau tikrai senokai. Aišku, paskutinius porą metų nelabai buvo ką apžvelgti, bet visgi. Šiemet FB sekami žinomi žmonės dalinasi tikrai įspūdingais perskaitytų knygų sąrašais (kai kurie beveik siekia šimtą, kiti dar daugiau), gal tai ir įkvėpė peržiūrėti savo pačios tikrai ne tokį ilgą, bet vis tiek sąrašiuką.
Visų pirma - neįveikiau savo iššūkio :D Kaip netikėta :D BET. Perskaičiau didžiąją dalį abėcėlės, su kuo save ir sveikinu! Skirtuko su šiuo iššūkiu neištrinsiu, bet kai tik bus kuo, tai papildysiu, su prierašu, kad perskaičiau tą „raidę“ 2018-ais.
O žiūrint į tai, ką perskaičiau, tai tikrai džiaugiuosi savo pasirinkimais. Metai buvo gana įvairūs: perskaičiau ir šiek tiek negrožinės literatūros, ir lietuvių autorių knygų, ir net vieną anglų kalba :D Prisiminiau savo mylimus ir išsiilgtus autorius (Austen, Saramago, Murakami, Beckett). Buvau tikrai nustebinta lietuvių autorės Akvilinos Cicėnaitės kūriniu „Tylos istorija“- tai viena geriausių šių metų knygų apskritai, rekomendavau ją keletą kartų per visus tuos metus. Kitos, vertos atskiro paminėjimo, knygos, kurias žmonės turėtų perskaityti, yra Paul Kalanithi „Įkvėpti tylą“, Elvyra Kučinskaitė „Be pavadinimo“. Abi jos yra apie liūdnus, tragiškus dalykus, bet parašytos taip šviesiai, kad tą suprasti galima tik skaitant. Nuostabios, nuostabios istorijos, paliečiančios labiausiai dėl to, kad tikros. Australų autorė Hannah Kent jau pernai mus nustebino puikiu kūriniu, šiemet galėjome susipažinti ir su kitu, „Gerieji žmonės“. Tokia netikėta meilė šiai rašytojai ir tas jausmas, kai žinai, kad visas jos knygas turėsi savo lentynoje.

Na ką, o 2018-iesiems jau turiu galvoje ir naują iššūkį, ir jis toks, kuris būtų naudingas labai daug kam. Mažiau be tikslo sėdėti feisbuke, bet daugiau skaityti. Va tada, tikiu, pailgėtų ir sąrašai, ir apskritai daug daugiau gėrio nugultų į mano galvą.

Gerų metų ir skaitykite!

Komentarų nėra: