2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Haruki Murakami 'Norvegų giria'

Tai - antroji Murakami knyga, kurią perskaičiau. Visiškai skiriasi nuo pirmosios (Dansu dansu dansu), bet lygiai taip pat įtraukė ir negalėjau nuo jos atsiplėšti.
Ši knyga apie realų pasaulį, gyvenimą, kuriame pagrindinis veikėjas Toru Vatanabė yra daugiau stebėtojas nei dalyvis. Pirma mintis, perskaičius bent kiek romano, į galvą gali šauti nebent apie tai, kokia tai paprasta knyga. Kai kam gali pasirodyti gal net per daug banali ir tikriausiai visiškai ne Haruki Murakami stiliaus. Bet bet bet. Tas paprastumas ir paverčia visą istoriją nepaprasta.
Per visą knygą slenka mirties šešėlis. Ir tas supratimas, kad 'mirtis egzistuoja ne kaip gyvenimo priešingybė, o kaip neatimama jo dalis' galbūt iš tikrųjų yra teisingas ir neginčijamas :) Po viso to, ką čia perskaitai, po tų visų netekčių, tikrai pradedi į mirtį žiūrėti kitaip. Kaip į visiškai natūralų ir suprantamą dalyką, kurio nereikia bijoti.
O perskaičius šį kūrinį gali ramiai klausytis The Beatles dainos 'Norwegian Wood' ir mintyse keliauti po tą gūdumą :) 10.

Leidykla: Baltos lankos
Puslapiai: 372

Komentarų nėra: