2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Metų apžvalga

Na, neperskaičiau begalybės knygų, bet visgi kažkokią apžvalgą padaryti galiu ir iš tų, ką laikiau savo rankose šiais metais, o ir apskritai iš to, kas vyko mano knyginėje padangėje 2011-aisiais.

Metų pasididžiavimu galėčiau pavadinti perskaitytą Levo Tolstojaus "Aną Kareniną" :) Daug stiprybės prireikė, kol paėmiau šią knygą į rankas, o dar daugiau jos reikėjo skaitant (nors knyga ir buvo įdomi). Vis dėlto tie du tomai įveikti ir galiu savimi didžiuotis!
Metų "šoku" drąsiai tituluoju knygą apie Osamą bin Ladeną ("Esu bin Ladeno sūnus"). Viskas, kas toje knygoje atskleista, buvo nauja ir negirdėta, parašyta iš tokio požiūrio taško, kokio joks spaudos leidinys negalėjo suteikti.
Metų įvykis - Alma littera projektas. Manau, daugelis sutiks, kad tai naudinga ir atveria naujus kelius. Belieka tikėtis, kad Alma littera sugalvos ir daugiau tokių įdomių bendradarbiavimo projektų :)
Metų džiaugsmas - knygų mugė :) Buvau joje pirmą kartą ir tikiu, kad apsilankysiu dar ne vieną.
Metų atradimas man yra žurnalas "Intelligent Life". Jau skyriau jam visus geriausius žodžius kažkuriame įraše, kiekvieną ketvirtį nekantriai laukiu pasirodant naujo numerio (tik šio dar neįsigijau..). Tikrai vertas dėmesio žurnalas, o jeigu netyčia jo dar neskaitėt, tai labai rekomenduoju.
Metų nusivylimas.. Taip, visada yra ir toks. Tai būtų Rimos Urmetzer knyga "Ir..visas gyvenimas". Susiskaitė greitai, tačiau ir džiaugsmo jokio nebuvo.
Na, o metų knyga išrinkčiau čia jau paminėtą "Esu bin Ladeno sūnus" :) Ši knyga tikrai ilgam įstrigo į atmintį, visiems ją rekomenduoju ir siūlau paskaityti!

Gerų Jums metų, mielieji, linkiu daug skaityti! :)

Komentarų nėra: