2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Svajonių namų biblioteka

Kai už lango siaučia vėjas, į galvą nori nenori lenda mintys apie jaukumą šiltame kambaryje su arbatos puodeliu rankoje ir, be abejo, knyga :) Jau seniai svajoju apie namų biblioteką ir tai vienas iš dviejų dalykų, kurie tikrai, žinau, bus mano būsimajame name po daugelio metų (antrasis - tai fortepijonas, na, arba teisingiau tariant, rojalis). Ji mano galvoje tokia ryški, kad net keista, kai nuėjus į kurį nors kambarį dabartiniuose savo namuose nerandu jo apstatyto taip, kaip įsivaizduoju :)
Nors ir nesu senovinių baldų gerbėja, bet būtent tokią įsivaizduoju savo biblioteką. Gali būti pats moderniausias namas, tačiau biblioteka tiesiog privalo būti ruda, su masyviais baldais, ruda odine sofa, ant kurios galėčiau jaukiai įsitaisyti su savo katinu ir minėta arbata, dideliu rašomuoju stalu (čia ne toks, kokio norėčiau), būtinai - su kopėtėlėmis ant ratukų, kad galėčiau pasiekti visas turimas knygas, židiniu, o šalia to didelio stalo dar turėtų stovėti toks:
Taip, nei naudos iš jo, tik dulkių rinkykla.. Bet norėčiau toje bibliotekoje pasijausti ponia, savo knygų pasaulio ponia. O į tą knygų pasaulį mane lydėtų:
:)
Gero (ne)žiemiško vakaro, brangieji!

2 komentarai:

mysticism rašė...

Labai jau didelė svajonė. :D

Paulytė rašė...

o aš manau, kad visai reali (: