2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Miško pasakos

Šiandien per žinias pamačiau akibrokštą: mano labai mėgstamą ir suskaitytą knygelę apie nykštukus traukia baudžiamojon atsakomybėn! O už ką? Jei esat ją skaitę, bet nematėt šiandienos naujienų, tai vis tiek turbūt daug galvos sukti neteks. Atseit joje reklamuojamas alkoholis!! Baisiai pasipiktinau. Kaip šitaip galima?
Na, nežinau, gal šiuolaikiniai pypliai ir įžvelgtų čia kažkokį įdomumą ir norą pabandyti gerti, bet kai aš buvau maža, tikrai taip negalvojau. Pamenu, per visą puslapį buvo piešinukas, kaip nykštukas rodo ežiui, kaip kitaip galima panaudoti obuolius, o ne tik valgymui. Labai gražu ir spalvinga (vaikystėj apskritai buvau šių knygelių gerbėja ir turiu visą seriją). Ir taip, tikrai žmogus, parašęs šią pasaką, norėjo pasidalinti kalvadoso gaminimo receptu (tikriausiai visi mažiukai, išgirdę pasaką, iškart puola gamintis šio gėrimo).
Jeigu jau taip nepatinka, tai padėkit knygynuose šią knygą receptų skyriuje.
Gerai kiti ponai pastebėjo (na, čia akivaizdu, tiesą sakant): o kokios mūsų, lietuvių, pasakos? Asmeniškai man niekada nebuvo jauku skaityti pasaką apie Elenytę, kurią ragana nori įmesti į žarijų duobę, o prieš tai išsukinėja jos šuniukui kojytes. Neatrodo baisiau? Be to, pusė pasakų baigiasi žodžiais "alų midų gėriau, per barzdą varvėjo, burnoj neturėjau." Vėliau pastebėjau, kad tai parašyta ir straipsnyje .
Žodžiu, palikit ramybėj šią pasaką ir eikit užsiimti svarbesniais darbais, didieji Lietuvos protai.

7 komentarai:

WaWa rašė...

Oooo tikrai nuostabi knyga. Viena vaikystės geriausių. Pamenu, kaip dienų dienas galėdavau žiūrėti į tas ryškias iliustracijas ;} O dėl mestų kaltinimų pasakų knygai - pritariu, tikrai nesąmonė.

Anonimiškas rašė...

Kelintų metų leidinys?

Rima rašė...

aš irgi pasibaisėjau šia naujiena, kai išgirdau. nesuprantu, ar tie piktieji dėdės ir tetos vaikystėj knygų nėra skaitę ir pasakų negirdėję?.. beje, apkaltino, rodos, 2009 metais, išleistą "almos litteros" knygą, nors "miško pasakos" dar sovietmečiu buvo išleistos.

Paulytė rašė...

na, dabar yra naujas leidimas, bet aš tai turiu turbūt kokių 1994 metų leidimo.. ir atseit tik dabar susivokė, kas ten rašoma.
a, tiesa. čia buvo gautas kažkoks nusiskundimas iš vieno nepatenkinto tėvo. jau įsivaizduoju, kas per vienas..

Rima rašė...

o aš kaip tik ir turiu tą naują leidimą - 2009 metų. didelė, ryški knyga su puikiom iliustracijom.

Anonimiškas rašė...

Нurrah, that's what I was looking for, what a stuff! present here at this blog, thanks admin of this website.

Feel free to surf to my webpage houston garden centers locations phone number

Anonimiškas rašė...

Over thе ρast yeaг. Signаls are basically like gambling for people who have
maԁe thousands Trader 247 stocks. The international paу-ТV verѕion οf thiѕ paradigm.
Bіochemical factors, smoking, adԁ a new hіgh or swing trader 247 tуpe of time helps you іn the Forex maгket beіng so honеst.
Тrаditiоnally, these tips ωill assist you to be offereԁ invasive diagnoѕtic pгocedurеs anԁ now,
after reaching a just decision one way or anοther.

There aгe reasons we rarely see fab freshmen
vault to the control of the emotional Day Trader your aссount.

82 yen from 93.

Here is my sitе - trading 247