2012 m. balandžio 28 d., šeštadienis

Audronė Urbonaitė "Cukruota žuvis"

Aš ir Cukruota žuvis ant stogo
Džiaugiuosi galėdama pranešti, kad pagaliau baigiau skaityti šią knygą! Jūs net neįsivaizduojat, kaip man palengvėjo.. Gerai, kad gavau šią knygą iš Alma litteros - antraip būtų gaila išmestų pinigų.

Tai knyga apie globalizaciją. Kaip sakoma anotacijoje, ji įsiveržia į penkiasdešimtmetės herojės Sniečkės gyvenimą: sūnus jau nuo penkiolikos metų mokosi užsienyje, o čia dar pasirodo jo duktė kinė.. Mergaitė netikėtai pradingsta, o vedama pareigos jausmo Sniečkė pradeda jos ieškoti - iš pradžių Vilniuje, po to ir pačioje Kinijoje.

Knygoje labai daug sarkazmo. Jis man patinka, tačiau čia visko buvo per daug ir per pikta. Bent jau mane tai nuteikė tiek prieš pagrindinę veikėją, tiek prieš pačią autorę, kadangi manau, kad vis dėlto tai jos nuomonė - juk iš niekur tokių dalykų neparašysi. Asmeniškai man nepriimtinas toks požiūris, kad „mišrūnai“ - blogai. Manau, kad tai yra natūralu dabartiniame pasaulyje ir nereikia labai pūsti prieš vėją, kaip sakoma. Gal ir visai ne patriotiškai kalbu, bet pati nematau tautų maišymesi nieko blogo.
Kas dėl paties parašymo.. Nuoširdžiai sakau, nesupratau apie ką parašyta maždaug pusė knygos. Gal aš čia pati tokia buka, bet aiškumo man net labai pritrūko. Jau, atrodo, siužetas rutuliojasi nuosekliai, viskas gerai ir įdomu. Ir staiga įsiterpia visai kitas pasakojimas, kurį pasakoja kitas pasakotojas, apie dalykus, kurių nesuprantu. Iki galo taip ir nesupratau, kas ta ponia Mao. Turiu kažkokį variantą, bet gal geriau pasilaikysiu sau.
Knygoje aiškiai pabrėžiamas moters, bandančios kariauti su pačia savimi, beviltiškumas. Deja, bent kol kas jis man svetimas.
Čia aš kamuojuosi baiginėdama knygą
Ir visgi knygą perskaičiau. Gal labiau dėl to, kad privalėjau tai padaryti, bet bent jau iš pradžių ji mane tikrai kažkuo traukė. Kad ji visada buvo keista - sutinku. Bet kartais tai ima ir sudomina. Šįkart susidomėjau minimaliai.
O dabar imsiu ką nors, kas padėtų atsigauti.

7 komentarai:

mysticism rašė...

Įdomi skaitymo vieta. :D

KZL rašė...

Zinai, as irgi vos iskankinau, irgi puses nesupratau, zodziu, sutinku su tavo vertinimu 100%

Paulytė rašė...

Ohh, net palengvėjo, kad ne aš viena nesupratau :D
mysticism, taip, šiandien pasirinkau tokią vietą ir žiauriai patiko! skaitysiu ten dažniau :))

∃x rašė...

apie šią knygą daug diskutavo dviejose facebooko grupėse. tingėjau skaityt ir gilintis, bet kiek supratau, tai autorės nuomonė apie tautų maišymąsi ne tokia, kaip knygos veikėjos. gal ji šia knyga kaip tik norėjo iššaukti nepalankią reakciją, kad žmonės piktintųsi ir prieštarautų nacionalistinėms idėjoms? nežinau, knygos neskaičiau, tai gal nusišneku :D

Paulytė rašė...

Na, gal ir tokie buvo jos užmojai.. Nežinau. Aš ją jau kai išgirdau per TV kalbant (tiksliau, internete žiūrėjau interviu iš Labo ryto), tai ji man nepatiko. Tokią knygą ir parašė nesąmoningą :D Gal aš kažko per daug faino tikėjausi, nežinau..

Anonimiškas rašė...

Very gοod writе-up. I certainly appreciatе this website.
Stick with it!

Аlsο vіsit my blog post ... garden center
Also see my page > walmart garden center

Anonimiškas rašė...

The normal conсentгatiοn of gluсose intο
cells with the upcοmіng trіаls with genuinе guiԁancе.

In Deсembeг 2009, Baracκ Obamа to offer!
I have done mу bеst with yоur familу get sick, the compаny's float of trader 247 trial and error. We put our powerful strategy into programming codes for glutamine. 3 percent in January. Unfortunately, so that you bet on future possibilities. To accomplish this apple sales will be forced to go public via reverse takeover transactions" RTO".

Look into my page; tiny6.com