2012 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Susitikimas su A.Čekuoliu vol. 2

Šiandien dar kartą aplankiau Čekuolį! Šįkart - Kauno Akropolyje :) Dabar vykau su draugų kompaniją - džiaugiuosi turėdama tokius puikius draugus, kuriems įdomus šis žmogus. Nors.. Dabar vargiai atrastum ką nors, kas jo negerbtų ir nenorėtų pasiklausyti. Bent jau aš taip naiviai tikiuosi.
Man pasirodė, kad žmonių buvo daugiau nei Klaipėdoje. Na, bent jau jaunimo tai tikrai žymiai daugiau. O dėl to tik smagiau :) Susėdo dauguma ant žemės, buvo drąsesni nei uostamiestyje. Ir visi kantriai klausėsi to, ką pasakojo Čekuolis.
O pirmiausia mes išgirdome apie prekarijus. Tai yra žmonės, kurie dirba pagal terminuotas sutartis ir neturi nuolatinio darbo. Tikriausiai tokių pavyzdžių aplink matome daugybę, tiesa? Jei kam įdomu, tai čia yra web-seminaras - maždaug tai, ką ponas Algimantas kalbėjo ir šiandien susirinkusiems žmonėms. Tik, aišku, viskas truko trumpiau :)
Kuo galiu labai pasidžiaugti, tai kad nebuvo tokių ponių Onučių, kaip pasitaikė Klaipėdoje :D Nebuvo jokių pasipiktinusių žmonių, visi klausėsi įdėmiai ir nesikišo į rašytojo kalbą.
Algimantas Čekuolis su žmona Edita
Šį kartą buvo atvykusi ir Čekuolio žmona Edita. Ji paskaitė porą ištraukų iš knygos. Taip pat sukūrė jaukią atmosferą: man patiko, kaip jie „ginčydavosi“, maždaug: „Ten nutiko taip..“ „Ne, ką tu čia meluoji, buvo taip..“ Tokie mieli atrodo :)
Apskritai man šis susitikimas buvo visiškai kitoks. Jau vien dėl klausimų, kuriuos žiūrovai uždavė ponui Čekuoliui. Klaipėdoje visi klausinėjo apie politines aktualijas, apie visokius finansinius dalykus, o čia klausimai buvo daugiau gyvenimiški, pavyzdžiui, buvo paklausta, kokį vyną mėgsta Čekuolis, ar myli šunis ir panašiai. Be abejo, jis atsakydavo ne tik į klausimą, bet ir plačiau pakomentuodavo, įliedamas pasaulinį kontekstą ar savo patirtus įvykius.
Be abejo, man abu susitikimai be galo patiko - džiaugiuosi, kad yra galimybė susitikti su tokiu didžiu žmogumi. Bet galbūt pastarasis man buvo mielesnis ir jaukesnis.. :)

4 komentarai:

miesto kaukas rašė...

Kad naiviai nesitikėtum: aš mielai jo neklausau :)
Taip jis žino daug, bet tos jo žinios dažnai būna labai enciklopedinės. Kol nieko apie gyvenimą nežinojau ir pats nebuvau patyręs, tai būdavo įdomu. Bet atėjo laikas, kai jo klausydamas žinau daugiau kai kuriais klausimais ir matau kiek jo žinios paviršutiniškos. Tad pasidarė nebeįdomu.

Zilvinas rašė...

Mielas Miesto Kauke,
O kodel gi, tamsta, nesidalini savo giliomis ziniomis ir patirtimi? Manau Lietuvos auditorija ir tave mielai isklausytu.

miesto kaukas rašė...

Mielas Zilvinai,
Kodėl nusprendėte, kad nesidalinu?

Paulytė rašė...

Kauke, gerai, nebesitikėsiu :)
Nemanau, kad jo žinios tokios jau enciklopedinės.. Daug žmogus ir iš savo patirties kalba, be abejo, remdamasis įvairiais šaltiniais :)