2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Paauglystės knygos

Šiandien kažkaip netikėtai prisiminiau filmą "Princesės dienoraštis". O prisiminusi jį negalėjau neprisiminti ir knygų apie princesę.

Manau, paauglystėje, visi turėjom savo mėgstamą literatūrą, kuri, be abejo, skyrėsi nuo dabartinės. Mano laiku buvo populiarios knygos iš serijos "Beveik suaugę": be abejonių, visi skaitantys buvo susipažinę su Burgess'o Heroinu, su Kevin Brooks knygomis.. Skaičiau jas ir aš, ir jos man tuo metu patiko. Tačiau nieko labiau nemylėjau už knygas apie princesę.. :)

Net nepamenu, kokiomis aplinkybėmis paėmiau  į rankas pirmąją dalį apie princesę. Bet kad susidomėjau nuo pat pirmosios knygos - tikrai žinau. Patiko man tai, kad knygos parašytos be galo paprastai, jose kalbama ir apie nesuprastus moksleivius, o autorė nevengia vartoti humoro kiekviename sakinyje. Tikrai kvatodavau garsiai skaitydama tas knygas ir labai saugojausi, kad netektų skaityti viešumoje, na, autobuse ar panašiai :D Atsimenu, net vieną kartą, kai nuvykau pas draugę (o ji kaip tik turi keletą pirmųjų dalių - o gal ir visas?), tai vakarais skaitydavom kiekviena sau. O kiek juoko buvo! Citavom viena kitai juokingas vietas ir dar kartu pasijuokdavom. Žodžiu, labai jaukūs vakarai buvo mums kartu su princese Mija :)
Meg Cabot

Ir štai net dabar su mielu noru žiūriu filmus apie princesę (jų yra tik du), ir vis taip pat mieli jie man. Pamenu, truputį norėdavau tokio gyvenimo, koks buvo Mijos, kad ir kaip sunku merginai bebūtų. O gal labiausiai norėjau tokio Maiklo, kokį turėjo ji, hehe :D

Gaila, kad neperskaičiau visų išleistų dalių (Lietuvoje išleistos 8, o iš viso yra 10). Bet galvoje gimė planas chuliganas: kai pavargsiu nuo didelių žmonių knygų, nukeliausiu į bibliotekos vaikų skyrių ir pasiimsiu keletą dalių apie princesę. Vienos knygos užteks maždaug vienai dienai :D Nes kažkodėl man atrodo, kad ir dabar man jos susiskaitys lygiai taip pat maloniai :) Ir visoms mergaitėms, kurios galbūt dar tik pradeda pažintį su knygomis, mielai rekomenduočiau šią seriją :)

6 komentarai:

Dovilė rašė...

Pamenu, buvau pasiryžusi kažkada perskaityti visą seriją :D Bet kažkaip ties pirmomis dviejomis ir sustojau.. Matyt dėl to, kad pasirinkimas knygų tikrai nemažas, tad taip ir apleidau jas :) O filmai tai labai mieli :)

Dar pameni, buvo tokios knygos, kur puoštos blizgančiomis širdutėmis, gėlytėmis ar dar kuo? Dabar kai pagalvoju, tai kvailos jos, bet penktoj šeštoj klasėj su malonumu skaičiau :D

Paulytė rašė...

Ahaa, pirmoji iš jų, kurią perskaičiau, vadinosi "Agurkėliai su šokoladu" :D Bet tų, priešingai nei knygų apie princesę, net nenorėčiau į rankas paimti dabar.. :D

Magduse rašė...

Aš irgi dar saugau princesės knygas, nors gal paskutinės ar dviejų paskutinių neperskaičiau, nes nebe tas amžius jau gal buvo..Tiesa, buvau susigundžius išparduoti, bet pagalvojau, kad mano dukra turi būtinai susipažinti su Meg Cabot :)) o skaitytos ne po vieną kartą, naudotos iš širdies taip pat.
p.s. aš taip pat žavėjausi Maiklu :D

Anonimiškas rašė...

geotorelxzp debt consolidation companies
consolidate credit card debt

Anonimiškas rašė...

Μany рeople unfortunatеly tuгn tο
dangerous gimmiсk diets to buy rаspberгу kеtones.
It asks you for more energy, and under a phуsiciаn's care. Rule #3: eat your leafy greens.

my blog post; best raspberry ketone supplement

Anonimiškas rašė...

For instаnсe, you may wіsh
to about-facе to a altered aсtіon that would still animаte them tο
get thin and stay thin. А long best rаspberry ketοne supplement healthy anԁ ѕucсessful mаnner.


Chеck out my web site http://www.zagadywacz.pl/index.php?do=/blog/17553/for-successful-best-raspberry-ketone-supplement-weight