2012 m. birželio 19 d., antradienis

Stieg Larsson "Mergina, kuri žaidė su ugnimi"



Netikėtai perskaičiau antrąją Millennium trilogijos dalį. Kodėl netikėtai? Todėl, kad maniau, kad tikrai bus dar vienas skyrius, bet šast ir pasibaigė knyga.. O gal todėl, kad nenorėjau pabaigos, norėjau ją skaityti ir skaityti :)

Šioje dalyje Mikaelis susipažįsta su kitu žurnalistu Dagu Svensonu ir ruošiasi kartu išleisti knygą apie prekybą žmonėmis Švedijoje, kurioje Dagas atskleidžia keletą politikos ir šiaip stambių šalies veikėjų pavardžių. Kai lieka nebedaug laiko iki knygos išleidimo ir straipsnių publikacijos "Millennium", Mikaelis randa žiauriai nužudytus Dagą ir jo draugę Miją, taip pat kriminologę ir kartu dariusią tiriamąjį darbą. Deja, netikėtai policija ant ginklo, kuriuo nužudyta pora, randa Lisbetos pirštų antspaudus, o kiek vėliau - ir jos globėjo lavoną. Taip prasideda Lisbetos, kaip psichopatės trigubos žmogžudystės kaltininkės, gaudynės visos šalies mastu. Tačiau Mikaelis, be abejo, jos kaltumu netiki ir visaip siekia išsiaiškinti tikrąjį žudiką..

Pamenu, kad filmas pagal šią knygą man nelabai patiko, tačiau dabar būtinai noriu pažiūrėti jį dar kartą. Knygoje nemažai sužinome apie Lisbetos praeitį, kurią ji taip kruopščiai nuo visų slepia. Čia net atsiranda tokių veikėjų, kokių net nesitikėjom sutikti! Na, paties tyrimo klystkelių gal truputį per daug, nes atsiranda šioks toks pilstymas iš tuščio į kiaurą, tačiau per daug netrukdo :) Įsivaizduoju, kad ir realiame gyvenime, kai byla tokia paini ir ją sunku išaiškinti, kai yra per daug nežinomųjų, taip būna. Kol galų gale kažkas prisikasa iki esminio dalyko ar užsikabina už smulkmenos, kurią anksčiau pražiūrėjo.
Belieka vėl pasidžiaugti Larssono sugebėjimu suregzti tokį puikų trilerį, nuo kurio nesinori atsitraukti! Labai laukiu, kada perskaitysiu dar porą knygų, kurios dabar yra eilėje ir neatidėliotinos, ir kibsiu į trečiąją (paskutinę!) Millenium dalį, kad ir kaip bebūtų gaila. Neįtikėtina, tačiau tai serija, kurioje tikrai visos dalys lygiavertės ir net geresnės viena už kitą (drąsiai taip sakau net ir neskaičiusi trečios).

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Hey theгe јust ωаnted to giνе you a brief heads up and let yοu κnow a feω of the pictures aren't loading correctly. I'm not ѕure whу but Ӏ think itѕ а linking issue.
I've tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

Also visit my weblog houston garden centers locations phone number