2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Vanessa Diffenbaugh "Gėlių kalba"

Nežinau kodėl, bet iš pat pradžių, pirmieji puslapiai šios knygos skaitėsi itin lėtai.. Neužsikabinau, o gal tiesiog nėjo susikaupti. Džiaugiuosi, kad paskui reikalai pagerėjo ir vis laukiau, kol sužinosiu, kas bus toliau :)

Viktorija visą vaikystę praleido vaikų namuose, tačiau po 18-tojo gimtadienio turi juos palikti ir suktis savarankiškai. Mergina yra pikta, niekuo nepasitiki ir prie nieko neprisiriša. Vienintelis tikras dalykas (jos galva) yra gėlių kalba, kuri gyvuoja nuo karalienės Viktorijos laikų. Panaudodama gėles Viktorija gali perduoti kitiems, ką jaučia ir mąsto.

Ant knygos viršelio besipuikuojantis užrašas skelbia, kad tai - 2011-ųjų Džeinė Eir. Ir skaitydama išties bandžiau atrasti panašumų su šia knyga. Vis dėlto galbūt užrašas ir neklysta.. Nes pati istorija gana panaši - niekieno nemylima mergina, vieniša atsiduria pasaulyje, įsimyli, negali susitvarkyti su savo jausmais ir atsakomybėmis, vėl viskuo nusivilia ir galiausiai viskas baigiasi laimingai. Šiaip ar taip, viskas vyksta šiais laikais, ir nors nagrinėjamos šiuolaikinės problemos, visgi būtent gėlių kalba apgaubia viską paslapties skraiste ir suteikia pasakiškumo šiaip jau be galo liūdnai istorijai.

Viską apgalvojusi nusprendžiau, kad man ši knyga patiko :) Ją tikrai galima įveikti ir per dieną, tereikia užsikabinti. Knyga skaitosi lengvai, parašyta paprastu, tačiau ne buitišku, stiliumi, kaip kartais nutinka knygoms. Taip pat patiko, kad tai - ne tik išgalvota istorija. Juk gėlių kalba egzistuoja iš tikrųjų, ir kiekviena gėlė turi savo reikšmę. Knygos pabaigoje yra pateiktas gėlių žodynas, radau jų ir internete: lietuviškas ir angliškas. Netikrinau, ar sutampa, bet va kad akacija reiškia slaptą meilę, tai turbūt įsiminiau visiems laikams :D Žodžiu, galima atrasti ir tokių įdomių dalykų :)

Visai rekomenduočiau paskaityti šią knygą :) Graudi istorija, tačiau graži. Norinčioms praleisti lengvą vakarą su knyga :)

4 komentarai:

Greta rašė...

turim šeimos bibliotekoj, bet neteko dar skaityti. ačiū už apžvalgą! :)
p.s. viršelis man atrodo ypatingai žavus!

Paulytė rašė...

Tikiuosi, kad neteks nusivilti :)

Anonimiškas rašė...

You actually mаκe it seem so еаsy togеthеr with your presеntation hoωever I fіnԁ this toріс tο be reallу one thing that I think Ι'd never understand. It seems too complex and very extensive for me. I'm taking a look aheаd in
yоur next ροst, I'll attempt to get the dangle of it!

my website - lowes garden center
my website :: garden center services

Anonimiškas rašė...

If you dо miѕs a mеal it goes to what they call a" starvation"
mode by slowing ԁoωn yоur metabоlism.
As thе namе suggestѕ, thіs machine can help уou to Bеѕt Raspbегrу Kеtone Supplеment,
amongst othеr reaѕon I will later explаіn.
Τherе is a ρlan basеԁ on the buгning of excеsѕ boԁy weіght
10 years after the surgіcal prοceduге.

You will need to be carеful. Ӏnstead, substitute healthy items, ѕuсh аs on a
stationary bikе fοr 10 minutes shedѕ 100 caloгies!


my blog; Iweboo.Com