2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Louisa May Alcott "Mažosios moterys"

Knygą perskaičiau jau tikrai daugiau nei prieš savaitę, tačiau taip nebuvo laiko ją aprašyti.. Taip iki iššūkio pabaigos liko tik mėnuo, tad reikėtų paskubėti!

"Mažąsias moteris" buvau skaičiusi kažkada labai labai seniai, ta knyga dar buvo iš Iliustruotosios klasikos. Ir visą gyvenimą buvo toks noras perskaityti visą, o ne sutrumpintą variantą :) Juokėsi iš manęs mokyklos bibliotekoje, kad skaitau tokias knygas, bet kad ji tokia miela.. :)

Knygoje pasakojama apie vienos šeimos gyvenimą: motinos ir keturių mergaičių, kurios liko namuose vienos po to, kai tėtis išvyko į karą. Be abejo, pasakojimo centre - keturios seserys, Eimi, Betė, Džo ir Megė. Visos jos skirtingos, viena nori būti dama, kita - berniuku, kita - ramuolė, atnešanti į namus šilumą.. Knygoje jų poelgiais ir pasakymais puikiai atskleisti skirtingi charakteriai :)

Skaitant knygą, be abejo, jautėsi, kad tai - vaikų literatūra. Tačiau dėl to buvo net mieliau ją skaityti, gal kokia tai nostalgija, ar kas.. :) Nors maždaug atsiminiau, kas ten vyks, bet vis tiek skaičiau taip, lyg skaityčiau pirmą kartą, ir išgyvenau kartu su veikėjais.
To amžiaus knygose man patinka visos aplinkos bei manierų aprašymai. Pati nenorėčiau gyventi tuometiniame pasaulyje, bet paskaityti apie tai visada žavu, nes dabar tokių dalykų toli gražu nerasi. Todėl bent knygos puslapiuose galima prisiliesti prie senovės. Ten merginos yra damos, gyvena dideliuose namuose, vaikinai - džentelmenai.. :)

Jei kada užsimanytumėt nuklysti į vaikystę, manau, su šia knyga puikiai galima tai įgyvendinti :) Skaitosi greitai, lengvai, o ir nuteikia maloniai :)

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Super! Ačiū užu išsamų komentarą. Reikės kažkur šią knygutę įsigyti.