2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

Nusivylimai nusivylimukai..


Šiandien turėjo būti antrasis pirmasis Knygų klubo susitikimas. Šįkart jau tikėjausi, kad tikrai viskas pavyks. Ne tikėjausi, o tikėjau. Viską buvom suplanavę bibliotekoj, ruošiausi nuoširdžiai ir tikrai labai labai laukiau. Ir buvo panašu, kad šįkart tai jau tikrai BUS.
Tai va, galiu pasakyt, kad šitie žmogeliai vaikeliai, kurie buvo kviečiami net asmeniškai ateiti į Klubą, yra šitieji, kurie paveikslėlyje stovi ant žemės. Na, tai kadangi niekas neatėjo (antrą kartą), tai sėdėjom su bibliotekos vedėja ir kalbėjomės, ko reikėtų jaunuoliams, kodėl jiems neįdomu tokie dalykai kaip knygos ir kiek įdomesnė veikla nei namai/mokykla/namai.. Juokingiausia, kad visi skundžiasi, kaip Kretingoj nėra ką veikti, o jau kai siūlai, tai mat jiems nebereikia. Tokiais atvejais tikrai jaučiuosi kaip iš kitos kartos, nes jeigu man dabar kas pasiūlytų, dalyvaučiau kad ir dešimtyje knygų klubų. Taip būtų buvę ir tada, kai buvau šešiolikos. Fui jaunuoliai kurie nieko nenori fui fui fui.
Žodžiu, nusprendėm dar nenuleisti rankų ir kitais būdais prisivilioti žmones :) Tik nenoriu nieko atskleisti, nes gali ir vėl neišsipildyt :D

7 komentarai:

Sandra rašė...

Labai suprantu jūsų nusivylimą. Net kažkiek pasipiktinau rajono jaunimu... Pati esu iš Kretingos rajono, tik šiuo metu studijuoju Kaune. Kai tik pamačiau, jog rengiate knygų klubą, likau sužavėta ir puoliau žiūrėt į kalendorių ir tvarkaraščius, ar tik ,,nereikia" namo važiuot :D Deja, nebuvo galimybės, o tai tikrai būčiau atvažiavus (būtume 3 pasėdėję). Na, bet nenuleiskit rankų! Jei tik vykstant klubo susitikimui būsiu namie, prižadu, atvažiuosiu :) Kad ir nebūsiu dalyvavus ankstesniuose susitikimuose, tai bent dėl kompanijos ir pačios smalsumo ,,o kaip gi tie knygų klubai veikia?" Užsispyrimo ir sėkmės veikloje ;)

KZL rašė...

Laikykites! Kokia buvo sio vakaro knyga? Virtualiai padarykim kluba :)

Paulytė rašė...

Sandra, nors ir nepažįstu tavęs, bet gal nesikreipkim viena į kitą "jūs" :D Pasijaučiu sena.. :D Beje, būtų įdomu ir susipažinti, visada smagu sutikti naujų žmonių! Ypač tokių, kurie myli knygas :) Ir ačiū už palaikymą!

KZL, šiandien turėjo būti susipažinimo vakaras bei norėjosi išsirinkti vieną knygą iš trijų siūlomų: Drakula, 1984-ieji arba Krikštatėvis. Kadangi auditorija turėjo būti mokyklinio amžiaus, tai norėjosi kažko tokio, ką galėtų pritaikyti ir rašiniuose (na, nežinau kaip ten su Drakula, nes pati neskaičiusi, bet kitos dvi knygos tikrai turtingos :)).

Ką skaityti rašė...

Na, nors pati nebūčiau prisijungus, gyvenu ne tam regione, tačiau yra vienas dalykas.
Dažnai yra taip, kad apie įvykius ir renginius bent jau aš asmeniškai sužinau tik po to. Dažnai gailiuosi, kad kur nors nebuvau, nes nežinojau, kad tai vyksta.
Atrodo, šiais laikais labai lengva paskelbti informaciją, bet tarp tos info gausos ją galbūt sunku ir pastebėti. Pavyzdžiui, skaitau visas knygų, leidyklų, tinklaraščių naujienas, bet informacijos apie tai, kad Kretingos bibliotekoje bus klubas, tikrai nepastebėjau.
Sunku pasakyti kaip, bet reikia sugalvoti, kaip pasiekti tą tikslinę auditoriją...
Sėkmės.

knygoholike rašė...

KZL, man irgi buvo kilusi mintis apie virtualų knygų klubą... gal kas nori idėją išvystyti?..

alyvinė rašė...

O kaip aš Salantuose tokio klubo noriu... :) Tie, kas neateina nors gali, nesupranta ką praranda ir kiek daug kitų žmonių norėtų turėti galimybę vietoj jų dalyvauti tokiame Knygų klube. :) Sėkmės, Paulina! :)

Paulytė rašė...

Va dėl tos reklamos ir mąstėm, ką daryti, kaip pasiekti tuos, kurie vis dėlto norėtų dalyvauti.. Dažniausiai viskas atsimuša į pinigus :/ Dėl to yra sunkiau.. Nors neabejoju, kad yra ir pigių būdų, tik va jų dar nesugalvojau :D

Knygoholike, virtualus knygų klubas po truputį kuriasi Goodreads'e, Lietuvių forume :) Tai galima ten prisijungti, jau renkama knyga pirmajam skaitymui :)

Alyvine, tu iš Salantų? :o Vaje, kažkodėl net nesitikėjau, kad iš šito rajono yra skaitytojų, ypač tokių, kurie dar rašo ir tinklaraščius ;D Kaip čia dabar taip yr? :D