2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Vilniaus knygų mugė 2012

Vakar antrą kartą teko apsilankyti didžiausioje ir laukiamiausioje skaitančių žmonių šventėje - Knygų mugėje. Iškart noriu padėkoti Alma litterai už kvietimus - taip sutaupiau ir pinigų bilietui, ir laiko, nes eilė buvo nenusakomo ilgio.. O dar sako, kad žmonės neskaito :) Visi tie skeptikai, tikiuosi, apsilankė Knygų mugėje ir suprato, kad nusišneka. O kiek žmonių dar negalėjo atvykti!
Į mugę važiavau su bendrabloggere Rita iš kito mūsų rašomo blogo. Be galo smagu rasti bendraminčių, kurie nori kartu pasimakaluoti tose spūstyse prie stendų. Taip, jau ko ko, bet žmonių tai ten netrūko. Neįmanoma ramiai praeiti ir apžiūrėti stendų bei visų juose esančių knygų. Truputį erzino tai, bet ko aš tikėjausi..
Kaip ir pernai, pirmasis pamatytas žymus žmogus buvo Leonidas Donskis :) Gaila, nepavyko nufotografuoti, nes pradėjo plūsti minios žmonių ir va. Taip pat dar mačiau Adamkų! Jis buvo su apsauga, kuri nieko neprileido, tad turiu tik nekokybišką nuotrauką, kaip tikra paparacė :D
Šįkart mugėje nuėjau į knygos pristatymą, kuris vyko vienoje iš konferencijų salių. Pasirinkau A.Čekuolio "Faktai ir šypsenos" pristatymą. Labai norėjau paklausyti, ką jis papasakos. Deja, paties Čekuolio nebuvo, nes jis neseniai susitraumavo stuburą ir gydytojai neleido atvykti :( Tačiau jis bendravo telefono pagalba, balsą girdėjome per kolonėles, o pats Čekuolis girdėjo viską, kas vyksta salėje. Buvo paskaityta keletas ištraukų iš naujosios knygos, jis atsakinėjo į žiūrovų klausimus.. Nors ir paties nebuvo, o žmonių buvo galybė, net netilpo visi susėsti (džiugu, kad buvo labai daug jaunimo), bet pasisėdėjimas buvo be galo jaukus. Kažkaip buvo sukurta ta nuotaika, Čekuolis išvien juokavo.. Kaip ir savo knygose :) Labai patiko.
Be abejo, neapsiėjau ir be pirkinių.. Pernai pirkau vieną knygą, o šiemet jau dvi:
Įsigijau Faktus, knyga yra kartu su DVD, kuriame - penkių Čekuolio laidų įrašai. O kai pamačiau Obuolio stende Merginą su drakono tatuiruote.. Ji kainavo tik 25 lt!! Visą laiką iki išėjimo iš mugės svarsčiau, pirkti ar ne. Nesugebėjau atsispirti :) Kadangi filmai labai labai patiko, o knyga, sako, dar geresnė, tai laukiu kokios nors properšos savo moksluose, kada galėsiu ją paimti į rankas. O ir kambariokė apsidžiaugė :)
Tai va taip. Po mugės įspūdžiai visada būna patys geriausi :) Kitais metais jau teks vežtis daugiau santaupų, kad galėčiau nusipirkti tris knygas - taip ir augsiu kas metus :)

1 komentaras:

Erika rašė...

kaip pavydžiu :/ o man nebeišėjo nuvaryt.. bet kitais metais TIKRAI TIKRAI TIKRAI ten nuvyksiu!