2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Haruki Murakami "1Q84. Trečia knyga"

Jūs tik pažiūrėkit.. Praėjo beveik pusmetis nuo tada, kai užverčiau antrąją 1Q84 trilogijos dalį. Ir tik dabar sugebėjau pagaliau perskaityti paskutinę. Ir smagu, ir gaila..

Paskutinėje knygoje, ko gero, daugiausia įtampos. Čia atsiranda dar vienas pasakotojas, Ušikava (kadangi, kaip minėjau anksčiau, knygoje pasakojama tai Aomamės, tai Tengo akimis). Jį pasamdo „Sagikage“ bendruomenės nariai, kad surastų Aomamę, kuri nužudė jų Lyderį. Tačiau Ušikava griebiasi truputį didesnių tikslų: pasislėpęs Tengo name stebi jį ir tikisi, kad būtent jis nuves Ušikavą pas Aomamę. O jei kalbėčiau ne konkrečiai apie siužetą, tai Ušikavos skyrius stengdavausi kuo greičiau perskaityti. Nesakau, kad jie buvo baisingai neįdomūs, nuobodūs ar nereikalingi. Juose taip pat sužinojome tam tikros informacijos. Bet kažkodėl norėjosi daugiau skaityti tai, kas pasakojama iš Tengo ar Aomamės pozicijų.

Man patinka, kad Murakami knygose pateikia mistiką kaip visiškai suprantamą ir kasdienį dalyką. Moteris pastojo nesantykiavusi, bet per kažkokį atvertą portalą? Taip, viskas gerai. Danguje šviečia du mėnuliai? Gerai, taip ir turi būti. Mažieji žmonės lenda numirėliui iš burnos ir veja Oro lėliukę? Taip, iš kur daugiau jiems išlįsti. Žodžiu, atrodo taip, tarsi kalbėtų apie orą. Bet todėl ir skaitytojui tokie dalykai atrodo visiškai priimtini ir nekeisti. Na, bent jau aš taip susitaikau su tomis keistenybėmis, kad belieka skaityti ir laukti, kol išsinarplios visi sumegzti mazgai.

Ką aš galiu pasakyti. Gaila, kad daugiau nebebus knygų apie 1Q84-uosius. Tikrai gera serija, priskiriu prie mėgstamiausių! Murakami moka sudominti ir įtraukti. Tačiau manau, kad kelių jo knygų iš eilės perskaityti visgi negali - po kiekvienos istorijos reikia laiko apmąstyti tai, kas nutiko ir atsakyti į paliktus klausimus (kurių Murakami tikrai palieka nemažai). Už tai jį ir mėgstu - kad gali skaityti mėgaujantis :)

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Τhіs is really іntегeѕting, You агe а vеry skilled bloggeг.
Ι've joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I've shаred your webѕitе in my socіаl
networks!

Feel free tо suгf to my ωeb-site; garden center services

Anonimiškas rašė...

Νot аdvіѕable if you want to buy raspbeгrу ketonеs and
natuгаlly and alѕo tο avοid oνеreating.
Αt lеast, if we do іt іn а week, you will nevег
see the гesults that peoρle aсhieve with thіs suгgerу arе beаutіful.



my ωеb blοg phpfox3templates.demo.younetco.com