2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

George R.R. Martin "Ledo ir ugnies giesmė. Sostų žaidimas"

Ak ak ak.. Kodėl visi geri dalykai turi baigtis? :( Ta prasme, šita knyga.. Neabejoju, kad ir patys žinot tą jausmą, kai nori, kad knyga niekad nesibaigtų. Čia buvo vienas iš tų kartų. Kai gyveni su knyga, net ir kai labiausiai nori miego, vis tiek pasiimi ir "na, dar vieną skyrių, dar vieną".. Ech.

Knygoje pasakojama apie.. Labai sunku nusakyti tai keliais sakiniais. Į Šiaurę, pas lordo Starko šeimą, atvyksta karalius Robertas su visa šeima ir daugybe palydovų. Robertas ir Edardas - seni draugai, tad karalius nori prašyti Edardo, kad šis būtų jo ranka. Dėl to Edardui tenka palikti Vinterfelą ir jis su dukromis išvyksta į Pietus, į Kasterli uolą. Tačiau sąmokslai sąmokslėliai sumaišo visų gyvenimus.
Kita siužeto linija (iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tie įvykiai nesusiję, bet iš tikro tai viskas ten susiję :D) sukasi apie Daneiris ir jos vyrą chalą Drogo. Daneiris brolis Viseiris nori atsiimti Geležinį sostą ir valdyti, kaip ir priklauso Targeirinams. Dėl to jis parduoda seserį chalui Drogo manais į kariuomenę. Deja, jam irgi viskas klostosi ne taip, kaip norėtųsi..

Nu va, tikiuosi, kad per daug neišpasakojau. O dabar apie tai, kas man patiko.
Viskas :D
Šitam dėdei dedu riebų pliusą ir žemai lenkiuosi už tai, kad sukūrė tokį nuostabų pasaulį. Viskas apgalvota iki menkiausių smulkmenų. Sukurtos ilgiausios giminių linijos, vaizdžiai sukurti aplinkos paveikslai, veikėjų charakteriai, visi tokie skirtingi ir ryškūs. Aš jau nuo serialo pradžios išsirinkau savo mėgstamiausius veikėjus, tai jie puikiai atskleisti ir knygoje, ir seriale. Nes taip, tai yra vienas mėgstamiausių mano žiūrimų dalykėlių, o kad įspūdingiausias, tai nėra nei ką kalbėt. Va tik pykstu ant autoriaus, kad net du mėgstamiausius veikėjus jis nužudo jau pirmoj knygoj :/ Tai kažkaip liūdna. Bet nors ir žinojau, kas mirs, kas išgyvens, bet vis tiek liūdėjau skaitydama ir labai nelaukdavau tų vietų, kur bus parašyta, kad..
Labai laukiu, kada Alma littera teiksis išleisti antrą knygą lietuviškai (vietoj kažkokių Fifty Shades Darker galėjo šitą išverst..). Jaučiu, kad laukti teks ilgai ir nesulaukusi skaitysiu angliškai. Taip gal ir geriau, pajausiu visą malonumą, nors žinau, kad bus ganėtinai sudėtinga atsekti galus, kas kieno giminė ir kas ką puola (net ir lietuviškai sunku :D). Vis tik tai yra mano nauja mėgstamiausia knygų serija, be abejonės.

~ ~ ~

O šiandien dar gaunat ir lievą video iš manęs sušalusios :D Neapsigaukit vien žiūrėdami ar vien skaitydami įrašą! Viskas čia pasakojama kitaip.


9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Greetings from California! I'm bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the information you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I'm not even using WIFI, just 3G .
. Anyhow, very good site!

Feel free to surf to my web-site ... Download free

Anonimiškas rašė...

Yes! Finally something about podrido com.

Feel free to surf to my weblog ... forgot password

Anonimiškas rašė...

Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a
lot of spam comments? If so how do you prevent it, any plugin
or anything you can advise? I get so much lately it's driving me insane so any support is very much appreciated.

Feel free to surf to my webpage sharecash.Org Download

Anonimiškas rašė...

Hello very cool web site!! Guy .. Excellent .. Amazing .
. I'll bookmark your website and take the feeds additionally? I am glad to search out so many helpful info here in the post, we need develop extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

Also visit my website - rare miscrits

Anonimiškas rašė...

I know this site offers quality depending articles or reviews and
extra data, is there any other web site which presents these kinds of information in quality?


Feel free to visit my web blog ... sms gratis

Anonimiškas rašė...

Howdy! I'm at work browsing your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!

My web site: Hacks For Castleville

Anonimiškas rašė...

I almost never comment, however i did a few searching and wound up here "George R.R. Martin "Ledo ir ugnies giesm .
Sostų �aidimas"". And I do have a few questions for you if it's allright. Is it simply me or does it look as if like some of these responses come across as if they are coming from brain dead folks? :-P And, if you are writing at additional places, I'd like to keep up with everything new you have to post.

Could you list of every one of your public sites
like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?



my weblog - buy youtube views

Anonimiškas rašė...

If some one needs expert view about running a blog afterward
i recommend him/her to go to see this web site, Keep up the good job.


My web site - Cityville airport hack cheat

Anonimiškas rašė...

Awesome issues here. I'm very happy to look your article. Thank you so much and I am taking a look ahead to contact you. Will you please drop me a mail?

Also visit my blog: Twitter Hack