2013 m. liepos 26 d., penktadienis

James Bowen "Katinas Bobas"

Viskas, kas susiję su katėmis, yra gerai. Esu tikra šių gyvūnų mylėtoja ir tai gali suprasti visi mane pirmą (ir paskutinį) kartą matantys žmonės - ant rankos turiu paslaptingo katino tatuiruotę. Šią knygą pamačiau knygyne, bet kadangi mūsų biblioteka yra puiki ir turi daugelį naujausių knygų, ir net mano neskaitantis brolis Bobu susidomėjo, tai nedelsdama ir pasiėmiau paskaityti.

James pasakoja savo istoriją apie tai, kaip jo gyvenimą pakeitė Bobas. Bobas netikėtai išdygo prie James durų ir niekur iš ten nepasitraukė. Vaikinui, besigydančiam nuo priklausomybės nuo narkotikų ir uždarbiaujančiam gatvėje grojant gitara, šis gyvūnas suteikė viltį, įpūtė stiprybės ir jėgų pakeisti savo gyvenimą.

Ahh, skaičiau šią istoriją ir vis šypsojausi. Nuostabu, kaip gali pakeisti gyvenimą minkštas pūkų kamuoliukas, kuriuo gali rūpintis. Patiko tai, kaip skaitant galėjai jausti, kad James atsiranda atsakomybės jausmas, prisirišimas ir noras rūpintis ne tik savimi. Taip pat labai gražu, kad Bobas iškart parodė savo pasitikėjimą vaikinu. Katės jaučia. Be to, knygoje ne kartą užsiminta, kad tikriausiai jiems abiems tai buvo antras šansas.
O Bobas išties nepaprastas gyvūnas. Skaitant atrodo, kad taip elgtis turėtų šuo. Bet knygos puslapiai tiesiog dvelkia nuoširdumu, tad net nekyla noras suabejoti bent vienu žodžiu apie katiną. Nenuostabu, kad jis užkariavo Londono gatvių praeivių širdis. O vėliau - ir viso pasaulio.
Apskritai knyga skaitosi lengvai, nes parašyta ypač paprastai, gal net šiek tiek primityviai. Bet James - ne rašytojas, o tik paprastas vaikinas, pakilęs iš savo gyvenimo dugno. Ir būtent dėl to man ir patiko tas primityvumas, nes skaitant jauti, kad visa tai buvo iš tikrųjų išgyventa.

O čia yra video, kuris išgarsino Bobą visame pasaulyje. Apie tai James net nežinojo :) Gero žiūrėjimo ir skaitymo!


Komentarų nėra: